Sokkal jobb, mint a bolti, nem leszámítva azt, hogy nincs tele cukorral. Bármit tehetünk bele kedvünk szerint és akkor még vásárolni sem kell hozzá.
Hozzávalók (1 literhez):
3 bögre zabpehely
1/3 bögre tökmag
1/3 bögre napraforgó
1/4 bögre lenmag
1/4 bögre aszalt áfonya
1/3 bögre mazsola
1/4 bögre aszalt barack
1/4 bögre amaránt
1/4 bögre szőlőmagolaj
1 evőkanál házi baracklekvár
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál holland kakaópor
pici só
Elkészítés:
Mérjük ki tálba a zabpelyhet, a magokat, majd egy másikba az aszalt gyümölcsöket és az amarántot.
Melegítsük olvadásig a mézet a lekvárral, a szőlőmagolajjal. Tegyünk hozzá fahéjat, egy evőkanál kakaóport és egy pici sót. Miután teljesen felolvadt adjuk a kimért magvas zabpehelyhez és jól keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd toljuk be előmelegített 170°C-os sütőbe. Pirítsuk addig, amíg már azt halljuk, hogy zörögnek a magvak. Kb. 40 perc. Az utolsó 5 percben tegyük hozzá az aszalt gyümölcsöket.
Hagyjuk teljes kihűlni, majd tegyük lezárható dobozba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése