Citromos-mogyorós keksz
Hozzávalók (kb. 20-25 db-hoz):
100 g zabpehely
80 g darált mogyoró
60 g teljes kiőrlésű zabliszt
40 g porcukor (nyírfacukorból)
1 teáskanál sütőpor
40 g mazsola
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
100 g hideg vaj
1 tojás
Elkészítés:
Mérjünk ki minden száraz alap anyagot egy tálba. A mazsolát daraboljuk össze, hogy ne legyenek olyan nagy darabok a kekszbe. A citrom héját reszeljük bele, a levét facsarjuk hozzá, a vajat pedig vágjuk kockára és tegyük bele. Jól gyúrjuk össze a tojással együtt. Amennyiben szükséges tegyünk hozzá 1-2 evőkanál vizet, bár szerintem erre nem lesz szükség, mert e nélkül is jól összefog állni.
Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. Teáskanálnyi adagokat tegyünk a markunkba, formázzunk gombócokat, majd lapítsuk el. A legjobb két fólia között így nem ragad a kezünkhöz. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre 8-10 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd sütis dobozba, lefedve tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése