Füstölt sonkás, feta sajtos csavart kenyér
Hozzávalók:
450 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 g élesztő
6 g só
kb. 2,5-3 dl langyos tej
20 g olvasztott vaj
1 teáskanál libazsír
10 dkg házi füstölt sonka
7 dkg fetasajt
Elkészítés:
A lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sót. Az élesztőt keverjük ki a tejjel, majd tegyük a liszthez. Dagasszunk belőle rugalmas tésztát 7-8 perc alatt. Az utolsó 1-2 percben tegyük hozzá az olvasztott vajat. Enyhén lisztezett kelesztő tálba téve hagyjuk pihenne 1 óra hosszát.
A sonkát vágjuk nagyon apró kockára, majd pirítsuk meg serpenyőben. A feta sajtot is kockázzuk fel.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra, kb. 0,5 cm vastagságúra. Kenjük meg vékonyan libazsírral. Osszuk el rajta egyenletesen a sült sonkát, a fetasajtot, majd tekerjük fel, mint a piskóta tekercset. Középen vágjuk ketté úgy, hogy a végét hagyjuk egészbe. Válasszuk ketté, majd megcsavarva tekerjük egymásra. Csípjük össze a végét, egy picit hajtsuk alá. Helyezzük lisztezett kenyérformába, takarjuk le és kelesszük duplájára.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 40 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése