2015. május 19., kedd

Tárkonyos-kakukkfüves csirkecombok, újburgonyával, cukkinivel és gombával

A tepsis csirkecombokat, én már csak így hívom, nagyon szeretem, mert nem csak finom, hanem nagyon jó íze lesz az összes zöldségnek, amit a hús mellé teszünk, illetve a zöldségek is egy jó ízt adnak a húsnak. Ezen kívül természetesen gyorsan elkészíthető, nem kell vele sokat foglalkozni, csupán betenni a sütőbe és már csinálhatjuk is tovább a teendőinket.







Tárkonyos-kakukkfüves csirkecombok, újburgonyával, cukkinivel és gombával
Hozzávalók:
3 nagy csirkecomb
só, bors
kakukkfű, tárkony
70 dkg újburgonya
1 közepes cukkini
4 fej gomba
1 fej vöröshagyma
1/2 citrom
1 dl száraz fehérbors
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg alaposan. A cukkinit szeleteljük vastagabb karikákra. A gombát és a vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk négy részre. A vöröshagymát lehet kisebb cikkekre is.
Tegyük az újburgonyát egy hőálló tál aljára. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük el a burgonya tetején. Szórjuk meg tárkonnyal és kakukkfűvel. Tegyük mellé a gombát, a cukkinit és a vöröshagymát. A citromot szeljük karikára és helyezzük el a combok tetején. Locsoljuk meg borral és olívaolajjal.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük kb. 45 percig, majd fólia nélkül további 30 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése