Kakaós gluténmentes palacsinta, epres túróval
Hozzávalók:
10 dkg kókuszliszt
10 dkg Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
5 dkg hajdina liszt
5 dkg holland kakaópor
1/2 teáskanál xantángumi
3 tojás
1 evőkanál nyírfacukor
1 kávéskanál só
2,5 dl tej
2,5 dl víz
Sütéshez:
vaj
Töltelékhez:
50 dkg házi túró
2 evőkanál porcukor (nyírfacukorból és vaníliacukorból)
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
30 dkg eper
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit a víz kivételével tegyük turmixgépbe, majd turmixoljuk krémesre. Öntsük ki egy tálba, majd hígítsuk tovább vízzel palacsinta sűrűségűre. Hagyjuk állni 30 percet, addig készítsük el a tölteléket.
A túrót törjük össze a porcukorral, keverjük ki a citrom levével és a reszelt héjával. Az epret csumázzuk le, mossuk meg és daraboljuk egész apróra. Tegyük a túróhoz és jól forgassuk bele.
Olvasztott vajjal kenjük ki a palacsinta sütőt, majd kezdjük el sütni a palacsintákat. Minden sütés előtt vajazzuk ki a serpenyőt.
Miután kihűlt töltsük meg epres túróval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése