2015. május 14., csütörtök

Chilis-paradicsomos marharagu, citromos-petrezselymes rizzsel

Nem olyan rég sikerült friss marhahúshoz jutnunk, ami egyáltalán nem hasonlít a bolti inas szedett-vedett húsra. Be is raktároztunk egy pár kilóval, ugyanis tudjuk, hogy nem csak pörköltet lehet belőle készíteni. Ez a recept alapján indultam el és egy nagyon finom, fűszeres, részben különleges, pikáns ragut kaptam, amihez tökéletesen illett az enyhén citromos rizs, amit a petrezselyem ízesített meg.







Chilis-paradicsomos marharagu, citromos-petrezselymes rizzsel
60 dkg marhacomb
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 kávéskanál őrölt chili
1 teáskanál feketebors
1,5 teáskanál koriander
1,5 teáskanál édeskömény
2 evőkanál olívaolaj

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál balzsamecet
2 dl házi paradicsomlé


Körethez:
12 dkg jázmin rizs
2,5 dl víz
2 dkg vaj
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál citrom reszelt héja
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A marhahúst daraboljuk egészen apró kockára.
A fűszereket tegyük serpenyőbe, pirítsuk le, majd mozsárba törjük össze a fokhagymával és a gyömbérrel együtt és keverjük össze a hússal. Pirítsuk le, szedjük ki egy tányérra. A vöröshagymát aprítsuk fel a fokhagymával együtt, tegyük hozzá a reszelt gyömbért és a visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a marhahúst, öntsük fel paradicsomlével és ízesítsük balzsamecettel, chilivel és sóval.
Fedő alatt főzzük krémesre kb. 1,5 óra alatt.
A rizst mossuk meg kétszer, háromszor. Öntsük fel vízzel, majd főzzük 10 percig. Lefedve hagyjuk, hogy beszívja a maradék vizet.
Keverjünk hozzá egy kevéske vajat, facsarjuk hozzá a citrom levét, reszeljük hozzá a héját, majd forgassuk bele az aprított petrezselymet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése