2015. május 13., szerda

Mézes-mustáros csirkemell, balzsamecetes eper salátával és rozmaringos újburgonyával

Én megmondtam... most nálam eper szezon van, amíg lehet kapni ki is fogom használni. Íme egy ötlet, hogy nem csak süteménybe finom. A másik nagy kedvencem ilyenkor az újburgonya. Nem számolva azzal, hogy sokkal egészségesebb, mint a régi, mert a keményítő tartalma ilyenkor sokkal kevesebb. Ahogy daraboljuk csak úgy harsognak... És ehhez mi más is illene jobban, mint egy jó kis dijoni magos mustáros-mézes csirke. Holnapi ebéd pipa!







Mézes-mustáros csirkemell, balzsamecetes eper salátával és rozmaringos újburgonyával
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
só, bors
1 dl fehérbor
2 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál méz
2 evőkanál olívaolaj

Salátához:
1/2 fej jégsaláta
50 dkg eper
2 evőkanál balzsam ecet
2 evőkanál málna ecet
1/2 citrom leve
1 teáskanál méz
1/ 2 kávéskanál só

Továbbá:
50 dkg újburgonya
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 teáskanál rozmaring
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg, vágjuk ketté. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg rozmaringgal és locsoljuk meg olívaolajjal, majd forgassuk össze. Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 40-45 percig.
Ez idő alatt elkészítjük a salátát és a csirkemellet.
A húst daraboljuk kockára. Hevítsünk fel egy kevés olajat, dobjuk rá a csirkemellet, majd pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel borral és fedjük le. Pároljuk puhára. A vége felé kanalazzuk hozzá a mustárt és a mézet, a fedőt távolítsuk el és pirítsuk le egy picit.
A jégsalátát daraboljuk apró kockára, az epret mossuk meg, csumázzuk le és szeljük ketté.
A dresszinget jól keverjük ki habverővel, öntsük a salátára és forgassuk össze.
Tálaljuk a csirkemellet a burgonyával, külön hozzá a salátát!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése