2015. május 23., szombat

Vanília mousse eperrel

Tudom, tudom... Még mindig eper, sőt elárulok egy titkot, a holnapi desszertünknek is köze lesz az eperhez. De ez most egy kicsit más. Nagyon gyors, egyszerű és különleges. Kitűnő lehet akár egy vacsora után is, ugyanis egy pohárkába nem olyan sok kalória van, mintha valamilyen süteményt tálalnánk fel.








Vanília mousse eperrel
Hozzávalók (6 boros pohárhoz):
1 dl tejszín
1 dl tej
3 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
1 evőkanál házi vaníliás cukor
3 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál kukoricakeményítő

30 dkg eper

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt, a vanília kivonattal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a vaníliás cukorral forrósítsuk fel 80°C-ra.
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük ki a keményítővel, majd amikor elérte a tej a kívánt hőmérsékletet adjuk hozzá. Ekkor a hőmérsékletet csökkentsük egy kicsit és addig főzzük, amíg krémes állagú nem lesz. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a nyírfacukorral, majd két részletbe keverjük bele óvatosan a vaníliás krémbe.
Az epret mossuk meg, vágjuk apró kockára. Rétegezve tálaljuk poharakba.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése