Vanília mousse eperrel
Hozzávalók (6 boros pohárhoz):
1 dl tejszín
1 dl tej
3 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
1 evőkanál házi vaníliás cukor
3 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál kukoricakeményítő
30 dkg eper
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt, a vanília kivonattal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a vaníliás cukorral forrósítsuk fel 80°C-ra.
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük ki a keményítővel, majd amikor elérte a tej a kívánt hőmérsékletet adjuk hozzá. Ekkor a hőmérsékletet csökkentsük egy kicsit és addig főzzük, amíg krémes állagú nem lesz. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a nyírfacukorral, majd két részletbe keverjük bele óvatosan a vaníliás krémbe.
Az epret mossuk meg, vágjuk apró kockára. Rétegezve tálaljuk poharakba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése