Amúgy nem csak salátával, hanem süteménnyel is készültem.
Áfonyás blondie
Hozzávalók (20x30cm tepsihez):
200 g fehér csokoládé
250 g liszt
150 g vaj
100 g cukor
4 tojás
100 g tejcsokoládé
250 g áfonya
Elkészítés:
A csokoládét olvasszuk fel gőz felett, majd keverjük ki a vajjal. A tojásokat verjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, majd a felolvasztott vajas fehér csokoládét. Keverjük szép simára.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük a tészta felét a tepsibe, osszuk szét egyenletesen a tésztát. A kockára tördelt tejcsokoládét szórjuk szét, majd öntsük a tészta másik felét a tetejére úgy, hogy teljesen fedje el mindenhol. A tetejére potyogtassuk az áfonyát és máris tolhatjuk az előmelegített 170°C-os sütőben 25-30 percre.
Miután egy picit kihűlt, szeleteljük kockára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése