Holnapra egy nagyon vegyes tészta salátát állítottam össze, egy könnyű savanykás joghurtos öntettel.
Joghurtos tészta saláta
Hozzávalók:
20 dkg makaróni tészta
1 kisebb kígyó uborka
4 kicsi paradicsom
1 nagy fehér paprika
10 dkg leerdammer sajt
10 dkg házi füstölt sonka
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csokor kapor
1/2 csokor petrezselyem
1 pohár joghurt
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál magos mustár
1 teáskanál méz
1 kávéskanál só
bors
3 főtt tojás
Elkészítés:
A tésztát főzzük "al dente"-re sós vízbe. A tojást is tegyük forró vízbe és főzzük olyanra, ahogy szeretjük. (Lehet keményebb vagy lágyabb is a sárgája.)
A sonkát kockázzuk fel, majd egy kevéske olívaolajon süssük pirosra.
A paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a sajtot vágjuk kisebb kockára és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a leszűrt, lecsöpögtetett tésztát, a sonkát és a felaprított kaprot és petrezselymet.
A joghurthoz adjuk hozzá a majonézt, a citromlét, a mustárt, a mézet és ízesítsük sóval, borssal. Keverjük össze, majd adjuk az összeállított salátához. Jól forgassuk át, majd tálalásig tegyük hűtőbe. Díszítsük cikkekre darabolt főtt tojással.
Jól néz ki, én is szeretem a joghurtos salátákat.
VálaszTörlés