Hozzávalók (18 cm átmérőjű formához):
Alaphoz:
100 g keksz
50 g vaj
Továbbá:
40 dkg szeder
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
6 lap zselatin
8 dkg porcukor nyírfacukorból
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A kekszet daráljuk össze a vajjal késes robotgépbe, majd béleljük ki vele a torta forma alját.
A túrót törjük össze. A mascarponét turmixoljuk össze a szederrel. Keverjük össze a porcukorral, a citrom levével és héjával. Adjuk hozzá a túrót, majd jól keverjük át, hogy szép egyszínű legyen. A lap zselatinokat áztassuk vízbe pár percre. Nyomjuk ki belőle a vizet, tegyük egy kis lábasba, adjunk hozzá 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön olvasszuk fel. Óvatosan, szép lassan adagoljuk a krémhez úgy, hogy folyamatosan keverjük habverővel.
Öntsük a formába, majd helyezzük hűtőbe 3-4 óra hosszára. Tálalás előtt díszítsük szederrel, citrom karikával, menta levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése