Olyan jó, amikor az ember egy-egy nyaralás vagy kirándulás alatt tapasztalatot gyűjt akár gasztronómiai téren is, mert amikor kipróbálja otthon, akkor sok emlék visszajön és elmosolygunk egy-egy pillanaton.
Sajttal, kolbásszal töltött tejfölös lángos
Hozzávalók:
35 dkg fehér liszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
2 kávéskanál só
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
1,5 dl langyos víz
2 evőkanál olívaolaj
1 liter olaj a sütéshez
Töltelékhez:
2 evőkanál 20%-os tejföl
15 dkg mozzarella sajt
10 dkg házi kolbász
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, keverjük ki a cukorral, majd hagyjuk felfutni. A liszteket mérjük ki egy tálba, tegyük hozzá a sót, az olajat, a vizet és a felfuttatott élesztőt. Dagasszunk belőle egészen lágy tésztát. Helyezzük olajjal kikent kelesztőtálba, majd pihentessük kb. 30-40 percig. Ne kelesszük túl, mert az nem tesz jót a tésztának. A tejfölt keverjük ki a reszelt sajttal illetve a feldarabolt vagy összemorzsolt házi kolbásszal.
Borítsuk ki a tésztát, a legjobb egy szilikonos felületre. Osszuk hat egyenlő részre. Nyújtsuk meg a kezünkkel téglalap alakúra, tegyünk egy evőkanálnyi tölteléket az alsó felére, majd tekerjük fel. Nyomjuk össze a végeit. Olajozott lapáttal emeljük fel.
Forró olajba téve süssük meg mind a két oldalát kb. 2-2 perc alatt. Fontos, hogy az olaj hőmérséklete ne legyen nagyon forró, mert akkor nem sül át, de nem jó az sem, ha nem elég meleg, mert akkor pedig megszívja magát a tészta.
Papírtörlőre téve szedjük ki.
Tálalhatjuk plusz sajttal illetve tejföllel vagy fokhagymás olajjal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése