Hozzávalók (6 személy részére):
1 csomó újhagyma
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 liter húsalaplé
1 kis fej kelkáposzta
1 konzerv cannellini bab
2 szem újburgonya
2 teáskanál oregano
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk fel, daraboljuk apróra, majd futtassuk meg kevés olívaolajon. A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk kockára és adjuk a hagymához. Öntsük fel az alaplével és főzzük félpuhára. A kelkáposzta torzsáját távolítsuk el, vágjuk csíkokra. Adjuk a leveshez a babbal együtt. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval. Főzzük pár percig, amíg a káposzta meg nem fő, de legyen még "al dente". A petrezselymet daraboljuk apróra, tegyük a levesbe, keverjünk rajta egyet-kettőt, majd zárjuk el.
Tálalhatjuk friss ropogós baguettel, amennyiben nincs második fogás vagy sajtos pirítóssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése