2015. július 29., szerda

Toszkán bableves

Elkészültem mindegyik bejegyzésemmel, ami tele van csupa szép és jó dologgal, élménnyel, amit a gasztrotúránk során szereztünk. Most már jöhetnek az elmaradott receptjeim. Ezt még a hétvégén készítettem. Annyira nem vagyok nagy leveses, de találok mindig valamit ami megtetszik és szívesen kipróbálnám. Most ezzel is így volt. Egy korábbi Good Food magazinba láttam, amire pontosan nem emlékszem, de hasonló alapanyagok voltak benne. Nagyon finom nyári zöldség leves, ami ráadásul laktató is. Akár egy vacsorának is eltudnám képzelni.







Toszkán bableves
Hozzávalók (6 személy részére):
1 csomó újhagyma
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 liter húsalaplé
1 kis fej kelkáposzta
1 konzerv cannellini bab
2 szem újburgonya
2 teáskanál oregano
1 kis csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk fel, daraboljuk apróra, majd futtassuk meg kevés olívaolajon. A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk kockára és adjuk a hagymához. Öntsük fel az alaplével és főzzük félpuhára. A kelkáposzta torzsáját távolítsuk el, vágjuk csíkokra. Adjuk a leveshez a babbal együtt. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval. Főzzük pár percig, amíg a káposzta meg nem fő, de legyen még "al dente". A petrezselymet daraboljuk apróra, tegyük a levesbe, keverjünk rajta egyet-kettőt, majd zárjuk el.
Tálalhatjuk friss ropogós baguettel, amennyiben nincs második fogás vagy sajtos pirítóssal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése