2015. augusztus 23., vasárnap

Görög joghurtos csirkecombok, chilis görög salátával

Ez amolyan igazi görögösre sikeredett. :)
Nem volt kedvem bújni a szakácskönyveket a hosszú hétvégén, akadt éppen elég tenni való, inkább gyorsan kitaláltam, hogy befűszerezem a combokat, beteszem a sütőbe, készítek hozzá egy villám salátát és kész is volt az ebédünk.
A görög salátám nem a hagyományosak közé sorolható, mert ez most újhagymával és chilivel készült. Természetesen maradhatunk a hagyományosnál lilahagymával és chili paprika nélkül.








Görög joghurtos csirkecombok, chilis görög salátával
Görög joghurtos csirkecombokhoz:
6 egész csirkecomb
250 g joghurt
2 teáskanál oregano
2 teáskanál bazsalikom
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál méz
só, bors

Görög salátához:
1 kisebb jégsaláta
2 nagy paradicsom
1 fehér paprika
1 chili paprika
1 uborka
3 szál újhagyma
10 dkg fetasajt
3 evőkanál dió olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál oregano
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál méz
só, bors

Elkészítés:
A csirkecombokat vágjuk ketté. Adjuk a joghurthoz a fűszereket, az ecetet, a citromlevet, a mézet, majd jól keverjük ki. A combokat sózzuk borsozzuk, helyezzük el egy tepsibe a bőrükkel felfelé. Kanalazzuk rá a fűszeres joghurtot. Fedjük le alufóliával, tegyük 200°C-os előmelegített sütőbe és süssük kb. 1 óra hosszán keresztül. Ezután távolítsuk el a fóliát, locsoljuk meg a kisült szafttal a combokat, majd süssük tovább 15 percig.
A salátához a zöldségeket és a salátát mossuk meg, daraboljuk fel tetszés szerint. Keverjük ki a dresszinget. Az olajat, az ecetet a fűszerekkel, a mézzel és ízesítsük sóval, borssal.  Öntsük fel egy kevés vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre. Szórjuk meg a tetejét kockára vágott fetasajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése