Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
6 szelet sonka
10 dkg mozzarella
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál dijoni mustár
só, bors
3 evőkanál zabliszt
3 szem burgonya
2 fej lilahagyma
3 dkg vaj
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát egészben, héjában tegyük fel sós vízbe főni. A lilahagymát daraboljuk kisebb kockákra, majd dinszteljük meg vajon. Ízesítsük sóval és borssal.
A közepes vastagságú csirkemell szeletek mind két oldalát sózzuk és borsozzuk. Forgassuk meg zablisztbe, majd pirítsuk meg mind a két oldalát kevés olívaolajon. Fedjük le pár percre, így biztosan nem szárad ki és tutira átsül. Közben a mozzarellát keverjük össze a tejföllel és a mustárral.
Miután megsült a csirkemell, zárjuk el a gázt. Helyezzük a tetejére a sonka szeleteket, kanalazzuk rá a kikevert tejfölös sajtot, majd lefedve hagyjuk ráolvadni.
A megfőtt burgonyát hámozzuk meg, törjük össze. Adjuk hozzá a dinsztelt lilahagymát, majd jól keverjük össze.
Tálalhatjuk friss petrezselyemmel és lilahagymával!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése