Most egy nagyon finom kókusztejes, erdei gyümölcsös fagyit hoztam főzött krémmel.
A tölcsér és az ostyarúd bolti, de elégedett vagyok vele, lehet ezzel nem is kínlódnék itthon. Egyébként csak a fotó kedvéért szereztem be, amúgy nem vagyunk tölcséresek.
Kókuszos - erdei gyümölcsös fagylalt
Hozzávalók (kb. 1 literhez):
400 ml kókusztej
200 ml tejszín
4 tojás sárgája
80 g nyírfacukor
30 g kókusz reszelék
1 teáskanál vanília kivonat
40 dkg vegyes erdei gyümölcs (málna, szeder, ribizli, áfonya)
Elkészítés:
A kókusztejet keverjük ki a tojások sárgájával, a cukorral és a kókusz reszelékkel. Ízesítsük vanília kivonattal, majd hevítsük fel folyamatos kevergetés közben pontosan 80°C-ig. Így biztosan nem kapunk rántottát. Hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hideg tejszínt verjük habbá. Az erdei gyümölcsöt turmixoljuk krémesre.
Először a pépes gyümölcs mixet adjuk a kókuszos krémhez, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínhabot. A behűtött fagyigépet vegyük elő, kapcsoljuk be, majd öntsük bele szép lassan a krémet.
Hagyjuk dolgozni legalább 40 percig.
Öntsük dobozba, majd helyezzük mélyhűtőbe minimum 4-5 óra hosszát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése