Olaszos grill szeletek, mentás salsával és petrezselymes kölessel
Hozzávalók (4 személy részére):
70 dkg sertés csont nélküli karaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cayenne bors
1 teáskanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál majoránna
4 evőkanál olívaolaj
1/2 kávéskanál őrölt chili
Mentás salsához:
1 uborka
2 paradicsom
1/2 kápia paprika
1/2 fehér paprika
1/2 sárga paprika
1/2 erős paprika
3 szál újhagyma
2 evőkanál balzsam ecet
2 evőkanál málna ecet
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
8-9 menta levél
Petrezselymes köleshez:
20 dkg köles
6 dl víz
só
1/2 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A hús szeletekhez leírt pác hozzávalóit keverjük össze, majd kenjük meg egyesével, jól masszírozzuk bele és hagyjuk állni legalább egy éjszakán át hűtőbe. Ezután lehet szabadban vagy otthon panini segítségével grillezni.
A mentás salsához az uborkát vágjuk ketté, kaparjuk ki a magját, majd daraboljuk apró kockára. A paradicsom közepét vájjuk ki, csíkozzuk fel, majd kockázzuk fel ezt is. A paprikákat is először vékony csíkokra, majd kockákra, az újhagymát pedig vékony karikákra szeleteljük. Locsoljuk meg balzsam és málna ecettel, szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal és apróra vágott mentalevéllel. Ízlés szerint lehet több és kevesebb is.
Mérjük ki a kölest egy kisebb fazékba, öntsük fel vízzel, adjunk hozzá sót, majd főzzük közepes lángon kb. 15-20 percig. Mikor már majdnem elfőtte, akkor zárjuk el, fedjük le és hagyjuk hogy magába szívja. Még melegen keverjünk hozzá friss darabolt petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése