Mustáros-zöldborsos marharagu, rozsos galuskával
Hozzávalók:
60 dkg marhahús
3 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
2 dl húsalaplé vagy víz
2 teáskanál mustár
1 teáskanál magos dijoni mustár
só
frissen őrölt bors
2 teáskanál zöldbors
Rozsos galuskához:
100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
2 tojás
1/2 kávéskanál só
víz
Elkészítés:
Először daraboljuk csíkokra a húst. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté, majd szeleteljük vékonyra. Olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd amikor már összeesett adjuk hozzá a marhahúst. Pirítsuk fehéredésig, öntsünk alá fehérbort és ízesítsük a kétféle mustárral, sóval, borssal és adjuk hozzá a zöldborsot is. Amennyiben van kéznél húsalaplevünk, akkor használjuk azt, ha nincs akkor öntsük fel vízzel. Fedő alatt közepes lángon pároljuk puhára kb. 2 óra alatt. Tényleg figyeljünk arra, hogy ne gyorsan főzzük meg, illetve amennyiben szükséges pótoljuk folyadékkal. Ne hagyjuk kiszáradni. A puha, omlós hús titka a hosszú főzési idő.
A galuskához a liszteket keverjük ki a tojással és a sóval, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy sűrű, de nem kemény állagú tésztát kapjunk. Szaggassuk forró, lobogó sós vízbe és főzzük kb. 5-7 percig.
Szűrjük le, majd adjunk pár kanál szaftot hozzá, így nem ragad össze később.
Tálaljuk darabolt friss petrezselyemmel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése