"A gyermekmosoly olyasmi, mint a tetoválás: örökre szóló műremek."
Jodi Lynn Picoult
Talán felmerül bennünk először, hogy miért ezt az idézetet választottam rögtön a bejegyzésem elejére. A válasz egyszerű. A Segítsüti árverés ismét útnak indult és most a Mosoly Alapítványnak történik az adományozás.
A Mosoly Alapítvány ingyenes mese - és művészetterápiás foglalkozásokkal, valamint élményprogramokkal segíti a beteg és lelki traumát átélt gyerekek gyógyulását.
Többek között azért esett a választásom erre a sütire, mert sokáig puha marad és még a csokoládé is elolvad a szánkban, amikor beleharapunk. Nem beszélve arról, hogy a roppanós mandula a tetején fokozza az élvezetet! Bátran lehetne akár gyerekek kedvencei is, mert annyira csokis... és mégis egészséges. Hogy miért? Az alapanyagok felhasználásánál odafigyelek arra, hogy ne a cukor és a fehér liszt legyen a fő alkotó eleme.
Ami fontos lehet, hogy postázható, így a frissen sütött sütemények gyorsan odaérnek a legtöbbet felajánló személyhez!
A Segítsüti története 2009-ben indult, az első, gasztrobloggerek civil összefogásával született jótékonysági süteményárveréssel. Az akciók keretében összegyűlt adományösszegek teljes körűen elszámolva, a nyilvánosság szeme előtt nyomon következően a jótékonysági célt támogatják.
Adományozni egyszerű. Csupán licitálni kell, amihez egy regisztráció szükséges.
Menete nagyon egyszerű. Három napon keresztül lehet folyamatosan licitálni a süteményekre. Az utoljára legnagyobb összeget felajánló viheti el a csodálatos, finom süteményt.
Licitálni 2015.szeptember 21-én, hétfőtől lehet, az árverés vége 24-én csütörtökön 16.00 órakor lesz.
Induljon a SÜTIÁRVERÉS!
Támogassuk minél többen a Mosoly Alapítványt!
Közben pótolom az elmaradásomat és megosztom Veletek a receptet!
Mandulás brownie cookies
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
100 g vaj
60 g nyírfacukor
50 g méz
1 evőkanál dió olaj
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
30 g holland kakaópor
75 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
75 g zabliszt
1/2 kávéskanál só
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál fahéj
130 g tej
170 g étcsokoládés (55%-os)
30 g szeletelt madnula
Elkészítés:
A liszteket kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a tojással. Kevés vaníliakivonattal ízesítjük, majd hozzáöntjük a felolvasztott csokoládét és a tejet. Jól elkeverjük. Több részletben hozzá szitáljuk a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. Hűtőbe tesszük kb. 1 óra hosszára. Kiskanállal kanalazunk belőle egyet, golyót formálunk, kicsit ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Így folytatjuk addig, amíg el nem fogy. Mandulával díszítjük.
Előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk arra, nehogy megégjen. Miután megsültek, hagyjuk a tepsin hűlni, ez idő alatt szilárdul még, így nem törik el, ha átszedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése