Kicsit melós, de megéri, mert nagyon finom lett.
Calzone pizza - pestos csirke raguval
Hozzávalók (6 db-hoz):
1/2 főtt csirkemell
1 kápia paprika
1 fej lilahagyma
3 evőkanál pesto
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
Pizza tésztához:
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g világos rozsliszt
10 g élesztő
kb. 2 dl hideg víz
1 teáskanál só
2 evőkanál extra szűzolívaolaj
1 tojás
5 dkg reszelt mozzarella
Elkészítés:
Kezdjük a tésztával ugyanis legalább 4 órát kell pihentetni, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. A liszteket mérjük ki, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a sót, a vizet és az olajat. Dagasszunk belőle jó rugalmas, könnyű tésztát. Kelesztő tálba téve helyezzük a hűtőbe, legalább négy órára.
A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté, majd szeleteljük fel szép vékonyra a paprikával együtt. Az olívaolajat és a petot hevítsük fel, tegyük rá a hagymát és a paprikát és dinszteljük meg. Nem baj, ha jó szaftos és, ha egy picivel több olaj van rajta, mert a száraz csirke felveszi. Ízesítsük sóval, borssal, keverjük hozzá a szálakra szedett csirkemellet, majd melegítsük át. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát osszuk 6 egyenlő részre. Nyújtsuk vékonyra, de ne annyira, hogy elszakadjon. A legjobb, ha egy picit ovális alakú, így sokkal könnyebb ketté hajtani. Halmozzuk az egyik felére a pestos csirke ragut, hajtsuk rá a tésztát, majd nyomjuk össze a tészta szélét. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg sajttal, majd pihentessük 30 percig.
Addig melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Helyezzük a forró sütőbe 20-25 percre. Akkor jó, amikor szépen rásült a tetejére a sajt.
Vágjuk ketté tálaláskor és hagyjuk egy picit hűlni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése