2015. október 11., vasárnap

Zöld fűszeres, gyömbéres, citromos grill csirke

Imádom a grill csirkét. Az a jó benne, hogy mindenki megtalálja a kedvenc falatját és nem veszünk össze rajta, mert mind a ketten más és más részét szeretjük. Ha jól befűszerezzük és hagyjuk benne állni egy éjszakát illetve szép lassan, alacsony hőmérsékleten sokáig sütjük akkor jó szaftos és ízletes lesz. Készítettem mellé libazsírba sült burgonyát és egy nagy adag salátát.






Zöld fűszeres, gyömbéres, citromos grill csirke
Hozzávalók:
1,5 kg csirke

2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 teáskanál zöldbors
2 teáskanál rozmaring
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál kakukkfű
1/2 citrom leve
3 dkg olvasztott vaj
3 cm gyömbér
1 szál rozmaring
2 szál bazsalikom

Elkészítés:
A csirkét sózzuk meg kívül-belül alaposan.
Az összes többi alapanyagot tegyük késes robotgépbe és turmixoljuk össze. Jól kenjük be a csirke mindkét oldalát, belül is illetve a bőre alá is tömködhetünk a pácból. A belsejébe extraként tehetünk egy-két szál rozmaringot, bazsalikomot illetve citrom és gyömbér karikát.
Lefedve helyezzük hűtőbe egy éjszakára. Másnap 170°C-os sütőbe süssük 2 óra hosszán keresztül, majd távolítsuk el a fóliát, emeljük a hőmérsékletet 200°C-ra. Amennyiben van grill fokozatunk, használjuk azt. Süssük ropogósra a csirke bőrét.
Miután megsült, hagyjuk hűlni, addig készítsük el hozzá a köretet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése