Zöld fűszeres, gyömbéres, citromos grill csirke
Hozzávalók:
1,5 kg csirke
só
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 teáskanál zöldbors
2 teáskanál rozmaring
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál kakukkfű
1/2 citrom leve
3 dkg olvasztott vaj
3 cm gyömbér
1 szál rozmaring
2 szál bazsalikom
Elkészítés:
A csirkét sózzuk meg kívül-belül alaposan.
Az összes többi alapanyagot tegyük késes robotgépbe és turmixoljuk össze. Jól kenjük be a csirke mindkét oldalát, belül is illetve a bőre alá is tömködhetünk a pácból. A belsejébe extraként tehetünk egy-két szál rozmaringot, bazsalikomot illetve citrom és gyömbér karikát.
Lefedve helyezzük hűtőbe egy éjszakára. Másnap 170°C-os sütőbe süssük 2 óra hosszán keresztül, majd távolítsuk el a fóliát, emeljük a hőmérsékletet 200°C-ra. Amennyiben van grill fokozatunk, használjuk azt. Süssük ropogósra a csirke bőrét.
Miután megsült, hagyjuk hűlni, addig készítsük el hozzá a köretet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése