2015. október 1., csütörtök

Chilis csirkemell, pálinkás meggyel és vadrizses barnarizzsel

Pécsen beszereztem egy kis üveg magyar darált chili paprika krémet egy olyan boltocskából, ahol csak magyar termelők által készített alapanyagokat árultak. Annyira megtetszett ez az üzlet. Kár, hogy nálunk nincs ilyen. Bár Szegeden biztosan találnék, de azért az is 30 km. Csak nem ugrok át éppen egy kis üveg valamiért, ami éppen eszembe jut. Ebbe a kis városba, örülök, ha éppen akad egy gluténmentes termékeket értékesítő üzlet illetve egy-két normális bio bolt, ahol kicsit szélesebb a választék. Egyébként nehéz a vásárlás, főleg akkor, ha különlegeset szeretnék készíteni.
De jó meggy házi pálinka akad itthon, így ez is került most az ebédünkbe.








Chilis csirkemell, pálinkás meggyel és vadrizses barnarizzsel
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemell
só, bors
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál darált chili paprika krém
olívaolaj

Továbbá:
50 dkg meggy
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
1 evőkanál nyírfacukor
egy csipet só
4 cl házi meggy pálinka

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk szeletekre, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túl vékony, mert akkor könnyen kiszárad.
A fokhagyma gerezdeket daraboljuk nagyon nagyon apróra. Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit, majd mehetnek hozzá a hús szeletek.
Pirítsuk meg mind a két oldalát, majd süssük oldalanként kb. 7-7 percig.
A meggyet egy kevéske vízzel főzzük fel, fűszerezzük, adjuk hozzá a cukrot és egy csipet sót. Öntsük bele a pálinkát, majd közepes lángon főzzük addig, amíg meg nem puhul a meggy illetve a leve is nagyjából elfő, besűrűsödik.
Tálaljuk friss bazsalikommal és főtt vadrizses barnarizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése