Marhaburger, ecetes, hagymás céklával, sütőtökös-tökmagos zsemlében
Hozzávalók (6 db-hoz):
6 db sütőtökös, tökmagos hamburgerzsemle
Marhaburgerhez:
40 dkg marhahús
só, bors
2 teáskanál dijoni mustár
1 kávéskanál habanero
1 gerezd fokhagyma
olaj
Ecetes, hagymás céklához:
3 cékla
2 fej vöröshagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál szemes bors
2 teáskanál egész kömény
2 babérlevél
2 evőkanál cukor
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál vörösborecet
1 dl vörösbor
továbbá:
camembert sajt
jégsaláta
Elkészítés:
A sütőtökös, tökmagos zsemlét elkészítjük az előző bejegyzésem alapján és kiválasztunk belőle 6 darabot. (Ha nagyobbakat szeretnénk, formálhatunk belőle csak 6 darabot is, mert én 8 darabra osztottam.)
Érdemes hamarabb elkészíteni az ecetes, hagymás céklát, hogy az kihűlve kerüljön a zsemlébe. Ehhez először a céklát meghámozzuk, felkarikázzuk a vöröshagymával együtt. Tapadás mentes edénybe tesszük, felöntjük balzsam- és vörösborecettel, vörösborral. Sóval, szemes borssal, egész köménnyel, babérlevéllel és cukorral ízesítjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a cékla megpuhul illetve még éppen roppanós marad.
A felkockázott marhahúst az összes többi hozzávalóval késes robotgépbe tesszük és jól összeturmixoljuk. Lapos, kerek pogácsát formálunk belőle, majd grillserpenyőben vagy panini sütőben kevés olajon megsütjük.
A zsemléket kettévágjuk. Először a jégsaláta leveleket helyezzük el. Erre jön a marhahús még forrón, rá a szeletelt camembert, majd az ecetes cékla karika, hagymával és a végén a zsemle teteje. Szúrjuk át hurkapálcával, nagyobb fogpiszkálóval vagy erre alkalmas szendvics pálcikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése