Kávés-mogyorós kuglóf, sós karamellel
Hozzávalók (20 cm átmérőjű formához):
2 dl kávé
180 g szoba-hőmérsékletű vaj
70 g kókuszcukor
70 g nyírfacukor
3 tojás
1/2 teáskanál fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
150 g őrölt mogyoró
270 g fehér tönköly búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
Sós karamell receptje itt található.
Elkészítés:
A kávét lefőzzük, majd hűlni hagyjuk. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyesével a tojásokkal is. Hozzáadjuk a vanília kivonatot és a kávét. Kimérjük tálba a lisztet, a mogyoróval és a sütőporral. Átszitáljuk, három részletben a nedves alapanyaghoz keverjük ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.
Vajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. A formát megütögetjük, így nem lesz benne buborék.
Előmelegített 170°C-os sütőbe 50-60 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát. Amennyiben nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával az utolsó 10 percben.
Formába hagyjuk hűlni 20 percig, majd rácsra borítjuk.
A sós karamell receptjét, elkészítését egy korábbi bejegyzésembe leírtam. Elkészítjük és még forrón a kuglóf formára öntjük. Hagyjuk rajta megdermedni, szeletelés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése