A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Karácsonyi instant forró csokoládé
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
5 dkg fehér csokoládé
8 dkg holland kakaópor
7 dkg tejpor
6 dkg gluténmentes étkezési keményítő
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
Az összes alapanyagot késes robotgépbe tesszük, majd addig turmixoljuk, amíg a csokoládé szinte por állagú nem lesz. Díszes üvegekbe téve remek gasztroajándék lehet. Felhasználáskor 1 evőkanál forrócsokoládé-port, simára keverünk 2 dl forró tejben. Ízesíthetjük mézzel, cukorral, megszórhatjuk fahéjjal, kakaóporral, pirított darált magvakkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése