2015. december 12., szombat

Karácsonyi instant forró csokoládé

Hagyjuk a bolti forró csokiport és inkább készítsünk mi magunk. Egyrészt tudjuk, hogy miből van, másrészt nem tartalmaz hozzáadott cukrot. A mézeskalács fűszerkeveréktől igazi téli, karácsonyi hangulatot tudunk idézni. Egy hideg estére, vagy amikor bemegyünk a meleg lakásba egy nagy séta után és valami forróra vágyunk, ami átmelegíti a testünket, akkor gyorsan készítsünk egy bögre forrócsokit. Lezárva nagyon sokáig eltartható illetve díszes üvegbe akár ajándékba is adhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.






Karácsonyi instant forró csokoládé
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
5 dkg fehér csokoládé
8 dkg holland kakaópor
7 dkg tejpor
6 dkg gluténmentes étkezési keményítő
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés:
Az összes alapanyagot késes robotgépbe tesszük, majd addig turmixoljuk, amíg a csokoládé szinte por állagú nem lesz. Díszes üvegekbe téve remek gasztroajándék lehet. Felhasználáskor 1 evőkanál forrócsokoládé-port, simára keverünk 2 dl forró tejben. Ízesíthetjük mézzel, cukorral, megszórhatjuk fahéjjal, kakaóporral, pirított darált magvakkal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése