Hozzávalók (4 személy részére):
50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéshús
10 dkg friss spenót
10 dkg feta sajt
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál fűszerpaprika
3 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt bors
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 konzerv darabolt paradicsom
5 dl sűrű házi paradicsomlé
Kuszkusz salátához:
1 kis fej lilahagyma
1 piros hegyes paprika
2 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
10 levél friss bazsalikom
2 dl kuszkusz
3.5 dl víz
Elkészítés:
A kétféle darált húst tálba tesszük, a fűszereket és a zsemlemorzsát hozzá adjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd beletesszük. A spenótot és a sajtot felaprítjuk, majd ezzel együtt jól összedolgozzuk. Nagyobb gombócokat formálunk belőle, amiket egy tűzálló edénybe helyezünk. A házi paradicsomlében elvegyítjük a konzerv darabolt paradicsomot, majd ezzel felöntjük a gombócokat. Előmelegített 180°C-os sütőbe 1,5 óra alatt készre sütjük. Sülés közben fordítsuk meg a gombócokat egyszer-kétszer, nehogy megégjen a teteje.
A kuszkuszhoz forró vizet teszünk, lefedve megvárjuk amíg magába szívja. A lilahagymát megpucoljuk, felkockázzuk a paprikával együtt. Kevés olívaolajon megdinszteljük. Sóval, frissen őrölt borssal és friss apróra darabolt bazsalikommal ízesítjük. A kész kuszkuszt hozzákeverjük és melegen tálaljuk a kész paradicsomos gombócokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése