Narancsos-áfonyás keksz
Hozzávalók (1 gáztepsihez):
100 g liszt
50 g mandula liszt
50 g kókuszliszt
100 g hideg vaj
30 g porcukor
1 tojás sárgája
30 g aszalt áfonya
3 evőkanál frissen facsart narancslé
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A liszteket kimérjük késes robotgépbe vagy egy tálba. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a porcukrot, a tojás sárgáját és az aszalt áfonyát. Kifacsarjuk egy fél narancs levét, majd ebből is kanalazunk bele, majd hozzá reszeljük a narancs héját. Géppel addig dolgoztatjuk, amíg összeáll a tészta vagy kezünkkel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük hűtőbe. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 3 mm vastagságúra. Kedvenc keksz kinyomónkkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 7-8 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá, mert gyorsan sül és könnyen túlsüthetjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Kekszes dobozba tárolva sokáig omlós marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése