Joghurtos túrófánk
Hozzávalók (kb. 20-25 db-hoz):
250 g félzsíros túró
150 g görög joghurt
230 g fehér tönkölyliszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
50 g nyírfacukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 tojás
Sütéshez:
3 dl olaj
Csokoládé öntethez:
70 g étcsokoládé
150 g tejszín
1 teáskanál méz
csipet fahéj
Elkészítés:
A túrót összetörjük villa segítségével. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliakivonatot, a két tojást és a joghurtot. Habverő segítségével krémesre keverjük. Kimérjük a lisztet, elvegyítjük benne a szódabikarbónát, majd a túrós keverékhez tesszük. Csomómentesre keverjük. Amennyiben igényel még folyadékot, lazítsuk még egy kevés joghurttal. A galuskánál kicsit szilárdabbnak kell lennie.
Két kiskanál segítségével golyókat formálunk, majd forró olajba tesszük. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró, mert nem fog átsülni és így hamar megsül kívül. Kb. 3-4 perc alatt sülnek meg.
Magától átfordulnak, ha véletlen nem akkor időközben fordítsuk meg. (Válasszunk kisebb lábast, így nem lesz szükségünk sok olajra.)
Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, így felszívja a felesleges olajat.
Az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, majd a tejszínnel krémesre keverjük.
A fánkokat megszórjuk porcukorral és csokoládé öntettel kínáljuk!
Nagyon guszta,ezt en is kiprobalom majd :)
VálaszTörlésFeltétlen, mert nagyon finom! Egy évben egyszer készítek fánkot és lángost is. Ennyit azért szabad. :) Amúgy érdekes, mert nem szívja meg magát olajjal, pedig lassan érdemes sütni, hogy jól átsüljön. ;) De addig is gurítok egy párat.
Törlés