2016. január 29., péntek

Piros mártásos, póréhagymával töltött hústekercs

Nem csak az a jó azokban az ételekben, amit csak össze kell készíteni, feltenni a tűzre vagy sütőbe helyezni és pár óra múlva kész is, hanem az is, hogy egybe fő sok minden mással is, amitől nagyon jó íze lesz. A lassan főtt, sült ételek általában sokkal finomabbak, mert összeérnek az ízek és ráadásul sokkal omlósabb a hús is. Itt is egy edénybe kerül rengeteg finomság. Hétvégén pont találó lehet, hiszen mellette takaríthatunk, pihenhetünk vagy készíthetünk desszertet.






Piros mártásos, póréhagymával töltött hústekercs
Hozzávalók:
1 kg szeletelt sertéscomb
1 szál póréhagyma
8-10 csemegeuborka
só, bors
mustár
szeletelt bacon
3 evőkanál olaj
2 szál répa
400 g konzerv paradicsom
1 rozmaringszál
2 teáskanál morzsolt kakukkfű (ha van friss használjuk azt)
3 babérlevél
1 teáskanál cukor
3 dl vörösbor
5 dl marhahúsalaplé

Elkészítés:
A sertéscomb szeletek amennyiben nem vékonyak, klopfoljuk ki egy kicsit. A póréhagymát vágjuk 3 egyenlő részre, majd szeljük csíkokra az uborkával együtt. Mindegyik szelet húst szórjunk meg sóval és borssal, kenjük meg mustárral. Helyezzünk el mindegyik szeletre egy-két szelet bacont, mehet rá a póréhagyma és az uborka, majd feltekerjük. Egy nagyobb fedeles, magas falú serpenyőbe olajat hevítünk, amire ráhelyezzük a göngyölt húst. Mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vörösborral és húsalaplével, majd hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és a megpucolt, feldarabolt répát. Rozmaringgal, kakukkfűvel, babérlevéllel és egy kevés cukorra ízesítjük. Fedő alatt, alacsony lángon 2 óra alatt puhára főzzük. Miután megpuhult a hús, kiemeljük. A babérlevelet és a rozmaringszálat kiszedjük, a visszamaradt szaftot pedig krémesre turmixoljuk, majd a húsra öntjük.
Rizi-bizivel vagy tört burgonyával tálaljuk!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése