Sajt mártással és édesburgonyával kiegészítve válik teljessé a menü.
Zsályás grill szeletek, rokfort mártással
Hozzávalók 4 személy részére:
8 szelet sertéscomb
3 teáskanál szárított zsálya
3 teáskanál kakukkfű
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál szerecsendió
4 evőkanál olívaolaj
só
Rokfort mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg fehér tönkölyliszt
5 dl tej
10 dkg roqfort
só, bors
szerecsendió
Madársalátához:
madársaláta
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál méz
só, bors
Továbbá:
édesburgonya
só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
A hús szeletek mindkét oldalát kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal, majd mindegyik szeletet megkenjük a páccal. A grill sütőnket vagy panini sütőnket felmelegítjük, mindkét oldalát készre sütjük.
A mártáshoz, a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet csomómentesre, majd lassan felöntjük tejjel. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a sajtot és végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A salátát (helyettesíthetjük bármilyen kedvenccel) megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olívaolajhoz adjuk a balzsamecetet, a frissen facsart citromlevet, a mézet és végül sóval, borssal ízesítjük. Ezzel locsoljuk meg salátánkat.
Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony hasábra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, jól összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 200°C-os sütőbe 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése