Aszalt paradicsomos, rokfortos grillkolbász
Hozzávalók (kb. 16 db-hoz):
2 kg zsíros darált sertéshús
3 dkg só
1 teáskanál őrölt feketebors
3 evőkanál friss bazsalikom
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
10 aszalt paradicsom
15 dkg rokfortsajt
2 m vékonybél
Elkészítés:
A bazsalikom levelet és az aszalt paradicsomot feldaraboljuk. A darált húshoz adjuk, majd fűszerezzük. Belemorzsoljuk a sajtot és jól összedolgozzuk. Ezt tehetjük kézzel vagy robotgéppel a dagasztó kar tökéletes megoldás erre. Kolbász töltőbe helyezzük, majd vékonybélbe töltjük. 10-12 cm-ként eltekerjük. Így jön ki kb. 16 db kolbászka. Természetesen ez függ attól milyen vastagra töltjük. Kevés zsiradékon serpenyőben lassú tűzön készre sütjük.
Salátával, burgonyával, mustárral vagy egyéb mártogatóssal, szósszal tálalhatjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése