2016. február 12., péntek

Aszalt paradicsomos, rokfortos grilkolbász

Az idei disznóvágás után eltettünk 8 kg darált húst, amiből különböző ízesítésű grill kolbászok készültek. Előre nem lövöm le a poént, de ígérem mindegyik receptjét hozni fogom. Nagyon aranyosak lettek és nem is beszélve arról, hogy mennyire finomak. Kezdjük azzal, hogy nem bolti húsról van szó, ráadásul a két kezünk munkájával készült és amit tartalmaz az sem az a sok vacak, ami a boltiban van. Tökéletes lehet ebédre vagy vacsorára, de igazából többféleképpen is elkészíthetjük.







Aszalt paradicsomos, rokfortos grillkolbász
Hozzávalók (kb. 16 db-hoz):
2 kg zsíros darált sertéshús 
3 dkg só
1 teáskanál őrölt feketebors
3 evőkanál friss bazsalikom
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
10 aszalt paradicsom
15 dkg rokfortsajt

2 m vékonybél

Elkészítés:
A bazsalikom levelet és az aszalt paradicsomot feldaraboljuk. A darált húshoz adjuk, majd fűszerezzük. Belemorzsoljuk a sajtot és jól összedolgozzuk. Ezt tehetjük kézzel vagy robotgéppel a dagasztó kar tökéletes megoldás erre. Kolbász töltőbe helyezzük, majd vékonybélbe töltjük. 10-12 cm-ként eltekerjük. Így jön ki kb. 16 db kolbászka. Természetesen ez függ attól milyen vastagra töltjük. Kevés zsiradékon serpenyőben lassú tűzön készre sütjük.
Salátával, burgonyával, mustárral vagy egyéb mártogatóssal, szósszal tálalhatjuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése