Hozzávalók:
50 dkg marhaoldalas
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál worcestershire
1 teáskanál chili őrlemény
1 evőkanál méz
2 evőkanál whisky
5 evőkanál főzött kávé
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 vékony szelet füstölt szalonna
Szezámmagos, ecetes uborkasalátához:
1 kígyó uborka
só
3 evőkanál pirított szezámmag
2 evőkanál extraszűsz olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
só, frissen őrölt bors
1,5 dl víz
Elkészítés:
Az oldalast feldaraboljuk, hogy kényelmesen elférjen a vaslábasban. A páchoz minden hozzávalót a füstölt szalonna kivételével, késes robotgépbe teszünk, majd krémesre turmixoljuk. Ebben megforgatjuk az oldalast, majd szósszal együtt lábasba tesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnával megszórjuk, lefedjük, majd előmelegített 160°C-os sütőben 5-6 óra hosszán keresztül főzzük. Miután elkészült, fél órát hagyjuk benne pihenni, majd kivesszük és szálaira szedjük. Sűrű szafttal meglocsoljuk.
A salátához az uborkát megmossuk, vékonyra felkarikázzuk, majd lesózzuk és állni hagyjuk fél órát. Ezután jól megmossuk. Kikeverjük a dresszinget egy tálba. Az olívaolajat, a szójaszósszal, almaecettel, citromlével és a mézzel. Sóval és borssal ízesítjük, vízzel felöntjük és beletesszük a megmosott uborkát. Lefedve, hűtőbe helyezzük 2-3 óra hosszára.
A hamburger zsemlét, a korábbi bejegyzésem alapján elkészítjük.
A bucit kettévágjuk, salátaleveleket helyezünk az aljára, erre mehet az uborkasaláta, utána a szaftos húsból és reszelt sajttal koronázzuk. Most már csak a kalap kell, illetve nem árt egy pálcika ami összetartja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése