Hozzávalók 4 személy részére:
8 db csirkecomb
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 teáskanál méz
só, őrölt bors
Édesburgonyás burgonyapüréhez:
40 dkg édesburgonya
30 dkg burgonya
2 evőkanál tejföl
2 dkg vaj
1 dl tej
só
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét eltávolítjuk, majd a combokat megsózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajat hevítünk egy magas falú serpenyőben, amihez hozzáadjuk a kétféle hagymát, pár percig dinszteljük. Ráfektetjük a csirkecombokat, rácsurgatjuk a mézet, majd felöntjük borral. Fedő alatt 40-45 perc alatt puhára pároljuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel, a kész combokra öntjük. Ezután fedő nélkül főzzük további 10-15 percig.
A burgonyapüréhez a kétféle burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízbe puhára főzzük. Krémesre összetörjük a vajjal, a tejföllel és a tej hozzáadásával. Sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése