Hozzávalók (6 db-hoz):
Tésztához:
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 dkg fehér liszt
2 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2,5 dl langyos tej
Paradicsom szószhoz:
1/2 konzerv darabolt paradicsom
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
6 bazsalikomlevél
1 rozmaringág
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Továbbá:
3 evőkanál reszelt parmezán
6 evőkanál reszelt mozzarella
10 dkg kolbász
10 szem fekete olívabogyó
1 felvert tojás a kenéshez
Elkészítés:
Bedagasztjuk először a tésztánkat, amihez először kimérjük a liszteket, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a vajat, a sót és a cukrot. Langyos tejjel könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztő tálba téve 1,5 órát pihentetjük.
A paradicsomszósz hozzávalóit turmixgépbe tesszük, majd krémesre turmixoljuk. A kolbászt karikákra, az olívabogyót kettévágjuk, a kétféle sajtot összekeverjük.
A megkelt tésztát 6 felé osztjuk, hengereket formázunk belőle, majd a végét addig sodorjuk, amíg csücskös nem lesz. Éles késsel feléig bevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd letakarva duplájára kelesztjük. Megkenjük felvert tojással az oldalát, a mélyedésbe először paradicsomszószt, ezután kolbászt és olívabogyót teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése