Parmezán krémes rakott csirkemell, fűszeres morzsával
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
só, bors, bazsalikom
Besamelmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt parmezán
só, bors
szerecsendió
Fűszeres morzsához:
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
Továbbá:
20 dkg rigattoni
5 dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon megsütjük. Közben elkészítjük a besamelmártást, amihez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatosan felöntjük tejjel. Felforraljuk, beleszórjuk a sajtot, ha elolvadt, akkor levesszük a tűzről és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a sült csirkemell darabokat.
A tésztát kifőzzük, közben elkészítjük a morzsát. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymatörőbe helyezzük. Felhevítjük az olívaolajat és beletörjük a fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Ezután beleszórjuk a rozmaringot és a zsemlemorzsát. Aranybarnára pirítjuk.
Jól kivajazunk egy közepes nagyságú jénait. A leszűrt tésztát hozzáadjuk a sajtmártásos csirkemellhez, majd egyenletesen elosztjuk a jénaiba , végül megszórjuk a fűszeres morzsával és a maradék parmezán sajttal.
Előmelegített 200°C-os sütőbe 30-40 perc alatt összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése