Édesburgonyás angol muffin
Hozzávalók 14-15 db-hoz
20 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg rétes liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg főtt, tört édesburgonya
2 kávéskanál só
1 teáskanál méz
1,5 dkg friss élesztő
2 evőkanál görög joghurt
kb. 1-1,5 dl víz
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a mézet. Az előre elkészített és már kihűlt főtt, tört édesburgonyát a joghurttal és az olívaolajjal együtt elvegyítjük. Víz hozzáadásával könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle. Kelesztő tálba helyezzük, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd kb. 1-1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát ismét átgyúrjuk és újra szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, duplájára kelesztjük. A tetejét meghintjük teljes kiőrlésű liszttel. Előmelegített 200 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Se ven muy ricos debe ser una delicia degustarlos,abrazos
VálaszTörlés