Édesburgonyás tepsis karaj
Hozzávalók 3 személy részére
50-60 dkg édesburgonya
6 szelet karaj
2,5 dl tej
4 szál újhagyma
15 dkg reszelt mozzarella
friss petrezselyem
só, bors
olívaolaj
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A hús szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. Ne legyen túl vékony, mert akkor nagyon hamar megpuhul. A sütőformát kivajazzuk, elhelyezzük a burgonyát szorosan egymás mellé és alá. Az újhagymát felkarikázzuk és megszórjuk vele. Ismét sózunk és borsozunk. Rátesszük a karajt, leöntjük tejjel és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Megszórjuk sajttal, végül friss petrezselyemmel. Alufóliával letakarjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe 1 óra alatt puhára pároljuk. Eltávolítjuk a fóliát és további 20 percig sütjük tovább. A végén megszórjuk extra petrezselyemmel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése