2016. április 27., szerda

Rozmaringos-fokhagymás karaj, mustár mártással

Nem könnyű mindig valami újat főzni, sütni, de szerintem ezzel sokan vagyunk így, viszont sok hasonló ételt lehet százféleképpen elkészíteni. Egy nagyon finom mustár mártással leöntött rozmaringos-fokhagymás sertés szelet igenis különleges tud lenni. Függ az alkalomtól, hogy milyen környezetben készül és attól is, hogy mennyire csináljuk szívvel-lélekkel abban a pillanatban. Higgyétek el, hogy ezek a dolgok is befolyásolják az ízeket.






Rozmaringos-fokhagymás karaj, mustár mártással
Hozzávalók 3 személy részére
6 szelet sertés karaj
só, bors
2 rozmaringszál
6 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj

a mustár mártáshoz
2 dl száraz fehérbor
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 nagy evőkanál magos dijoni mustár
só, bors

Elkészítés:
A karaj szeletek amennyiben nem vékonyak, enyhén klopfoljuk meg, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, felaprózzuk és a friss rozmaringgal együtt olívaolajon megfuttatjuk. Serpenyőbe tesszük a karajokat és mindkét oldalát megpirítjuk. Aláöntünk egy kevés vizet, majd fedő alatt puhára pároljuk. A húst tányérra szedjük, a rozmaring szálakat eltávolítjuk, majd a visszamaradt zsíradékra szórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Felöntjük borral és addig főzzük, amíg fel nem forr. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk. Közepes hőmérsékleten sűrűre főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése