Rozmaringos-fokhagymás karaj, mustár mártással
Hozzávalók 3 személy részére
6 szelet sertés karaj
só, bors
2 rozmaringszál
6 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
a mustár mártáshoz
2 dl száraz fehérbor
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 nagy evőkanál magos dijoni mustár
só, bors
Elkészítés:
A karaj szeletek amennyiben nem vékonyak, enyhén klopfoljuk meg, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, felaprózzuk és a friss rozmaringgal együtt olívaolajon megfuttatjuk. Serpenyőbe tesszük a karajokat és mindkét oldalát megpirítjuk. Aláöntünk egy kevés vizet, majd fedő alatt puhára pároljuk. A húst tányérra szedjük, a rozmaring szálakat eltávolítjuk, majd a visszamaradt zsíradékra szórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Felöntjük borral és addig főzzük, amíg fel nem forr. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk. Közepes hőmérsékleten sűrűre főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése