Sárgabaracklekváros BBQ oldalas
Hozzávalók 4 személy részére
Pácolt oldalashoz:
1 kg oldalas
1 teáskanál chilipaprika őrlemény
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál fűszerpaprika
só
frissen őrölt bors
4 dl sör
a mázhoz:
4 evőkanál sárgabarack lekvár
4 evőkanál ketchup
1 evőkanál worcestershire szósz
1 teáskanál fűszerpaprika
2 evőkanál almaecet
1 kávéskanál cayenne bors
1 kávéskanál habanero paszta
Elkészítés:
Az oldalast akár egészben, akár darabolva bepácoljuk, lefedve hűtőbe helyezzük egy éjszakára. Másnap tűzálló tálba helyezzük, leöntjük sörrel, lefedjük alufóliával, majd előmelegített 170°C-os sütőbe 2 óra alatt puhára pároljuk. A máz hozzávalóit kikeverjük. A fóliát eltávolítjuk, majd ecset segítségével bekenjük alaposan a mázzal. Visszahelyezzük az ekkor már 200°C-os sütőbe és tovább sütjük 30-40 percig, amíg a máz szépen rásül.
Sült burgonyával és salátával kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése