2016. április 18., hétfő

Sárgabaracklekváros BBQ oldalas

Nem vagyok nagy oldalas rajongó, de ha már készítek, akkor csakis valamilyen hasonló változatban. Korábban a BBQ szószt párosítottam szilvalekvárral, arra gondoltam, hogy barackkal sem lehet rossz. Hát egyáltalán nem. Akik szívesen párosítják a gyümölcsöt a hússal, azoknak különösképpen ízleni fog. Mellé a legjobban valamilyen sült burgonya passzol, de most már lehet kapni újburgonyát, akár választhatjuk azt is. Ha kertes házam lenne, akkor tuti grillen sütöttem volna, így maradt a sütő. Amennyiben van lehetőségünk grillezni, akkor érdemes először a pácban megpárolni, majd mázzal lekenni és így a grillre dobni. Így biztosan nem ég meg addigra, mire teljesen megsülni, ráadásul még omlós is lesz. Szóval harcra fel és készítsük el hétvégén akár a szabadban is!








Sárgabaracklekváros BBQ oldalas
Hozzávalók 4 személy részére
Pácolt oldalashoz:
1 kg oldalas
1 teáskanál chilipaprika őrlemény
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál fűszerpaprika

frissen őrölt bors
4 dl sör

 a mázhoz:
4 evőkanál sárgabarack lekvár
4 evőkanál ketchup
1 evőkanál worcestershire szósz
1 teáskanál fűszerpaprika
2 evőkanál almaecet
1 kávéskanál cayenne bors
1 kávéskanál habanero paszta

Elkészítés:
Az oldalast akár egészben, akár darabolva bepácoljuk, lefedve hűtőbe helyezzük egy éjszakára. Másnap tűzálló tálba helyezzük, leöntjük sörrel, lefedjük alufóliával, majd előmelegített 170°C-os sütőbe 2 óra alatt puhára pároljuk. A máz hozzávalóit kikeverjük. A fóliát eltávolítjuk, majd ecset segítségével bekenjük alaposan a mázzal. Visszahelyezzük az ekkor már 200°C-os sütőbe és tovább sütjük 30-40 percig, amíg a máz szépen rásül.
Sült burgonyával és salátával kínáljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése