Megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.
Mákos túrógombóc vörösboros meggyel
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg túró
2 tojás
4 evőkanál búzadara
1 evőkanál nyírfaporcukor
1 citrom reszelt héja
a bundához:
4 evőkanál darált mák
1 evőkanál nyírfaporcukor
az öntethez:
40 dkg magozott meggy
2 dl vörösbor
1 dl víz
2 evőkanál nyírfacukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, majd a búzadarát, a nyírfaporcukrot és a citrom reszelt héját. Simára keverjük, lefedjük fóliával, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Ez idő alatt a massza sűrűbbé válik, megdagad a búzadara. Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle.
Vizet forralunk, a túrógombócokat kanál segítségével belehelyezzük. Miután feljöttek a víz felszínére, 15 percig közepes lángon tovább főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és meghempergetjük a nyírfaporcukorral elvegyített mákban.
A vörösbort a vízzel, a nyírfacukorral és a fűszerekkel felforraljuk. Beletesszük a meggyet, és az öntetet addig főzzük, amíg eléri a kívánt állagot. A gombócok mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése