A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.
Jamaicai csirkecomb mediterrán rizzsel
Hozzávalók 4 személyre:
8 csirkealsócomb
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 babérlevél
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 kávéskanál őrölt bors
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál csilipaprika-őrlemény
1 teáskanál só
2 evőkanál morzsolt kakukkfű
2 evőkanál kókuszcukor vagy sötétbarna cukor
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál olívaolaj
1/2 citrom leve
a körethez, 2,5 dl-es bögrével mérve:
1,5 bögre jázminrizs
1 bögre zöldborsó
1 bögre csemegekukorica
1 csokor petrezselyemzöld
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 rozmaringág
3 evőkanál vaj
2,5 bögre csirkehúsalaplé
só
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
friss petrezselyemzöld
A csirkecombhoz elkészítjük a pácot. A kétféle hagymát megpucoljuk, késes robotgépbe tesszük a többi hozzávalóval, majd krémesre turmixoljuk. A húst tálba rakjuk, ráöntjük a pácot, és jól megforgatjuk benne. Ezután letakarjuk fóliával, és 1 éjszakát hűtőben pihentetjük.
Nagyobb, magas falú serpenyőben a combokat bőrükkel lefelé megpirítjuk. Ezután mindet megfordítjuk, és lefedve, alacsony lángon 30 percig pároljuk. Tányérra emeljük a húst, majd a visszamaradt olajban elkészítjük a köretet. A zsiradékhoz adjuk a vajat és a rozmaring leveleit. Beletesszük a megpucolt, apróra darabolt vörös- és fokhagymát, valamint a felaprított petrezselymet, és megdinszteljük. A rizst többször átmossuk, majd a borsóval és a kukoricával együtt a hagymához forgatjuk. Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. A csirkecombokat bőrükkel felfelé visszatesszük, és fedővel letakarva 40-45 perc alatt puhára pároljuk az ételt; ügyeljünk arra, hogy a rizst ne főzzük szét. A fogást friss, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése