2016. április 14., csütörtök

Mézes-mázas, ragacsos csirkeszárnyak

Vacsira szerintem nagyon jó választás a csirkeszárny. Jó a bőre miatt biztos nem a light-os ételek közé sorolható, de még mindig jobb, mint egy óriási pizza. Szóval amikor ráérősen, akár egy jó film elé beülve cuppogva a csirkeszárnyakkal nincs is jobb. Általában valamilyen salátát készítek hozzá, azokból, amiket találok a hűtőbe. Gyakrabban készül nálunk, mint a pizza vagy társai, pedig azt is szeretjük, de mindannyian tudjuk mégiscsak jön a nyár. :)







Mézes-mázas, ragacsos csirkeszárnyak
Hozzávalók 2-3 személy részére:
70 dkg csirkeszárny
a páchoz:
3 cm gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 nagy teáskanál méz
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál almaecet
1 kávéskanál őrölt chilikrém

bors

a salátához:
1 doboz madársaláta
4 evőkanál főtt kukorica
2 retek
2 szál újhagyma
a dresszinghez:
2 evőkanál worcesterhire szósz
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szezámmag
só, bors

Elkészítés:
A pác hozzávalóit turmixgépbe helyezzük, majd krémesre turmixoljuk. Bekenjük vele a szárnyakat, majd letakarva hűtőbe tesszük minimum 2 óra hosszára.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített 180°C-os sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük. Amennyiben van lehetőségünk grillezhetjük is.
A salátához a retket és az újhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a főtt kukoricát és a madársalátát. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, majd tálaláskor meglocsoljuk vele.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése