Mézes-mázas, ragacsos csirkeszárnyak
Hozzávalók 2-3 személy részére:
70 dkg csirkeszárny
a páchoz:
3 cm gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 nagy teáskanál méz
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál almaecet
1 kávéskanál őrölt chilikrém
só
bors
a salátához:
1 doboz madársaláta
4 evőkanál főtt kukorica
2 retek
2 szál újhagyma
a dresszinghez:
2 evőkanál worcesterhire szósz
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szezámmag
só, bors
Elkészítés:
A pác hozzávalóit turmixgépbe helyezzük, majd krémesre turmixoljuk. Bekenjük vele a szárnyakat, majd letakarva hűtőbe tesszük minimum 2 óra hosszára.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített 180°C-os sütőbe 30-40 perc alatt készre sütjük. Amennyiben van lehetőségünk grillezhetjük is.
A salátához a retket és az újhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a főtt kukoricát és a madársalátát. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, majd tálaláskor meglocsoljuk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése