Sóban sült fűszeres csirke
Hozzávalók 4 személy részére
a sóban sült csirkéhez:
1 csirke feldarabolva
1 kg só
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál morzsolt rozmaring
só
frissen őrölt bors
a sült édesburgonyához:
édesburgonya
olívaolaj
balzsamecet
só, bors
a tavaszi salátához:
1/2 fej jégsaláta
1 csomó retek
1 paprika
2 paradicsom
1 uborka
2 szál újhagyma
a dresszinghez:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál málnaecet
2 teáskanál magos dijoni mustár
1 teáskanál méz
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A darabolt csirkét sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fűszerekkel. Egy közepes méretű tepsiben elsimítjuk a sót, majd elhelyezzük rajta a csirkét. Előmelegített 180°C-os sütőbe helyezzük és kb. 1-1,5 óra alatt készre sütjük. Függ attól, hogy mekkora csirkénk és melyik részét sütjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk. Megspricceljük olívaolajjal és balzsamecettel, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Előmelegített 200°C-os sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük.
A salátához a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük. Jól megkeverjük és találásig hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése