2016. május 24., kedd

​Erdei gyümölcsös crumble gluténmentesen

Azt hiszem, hogy a hétvégén nem fogunk panaszkodni, ugyanis közel 30 fok várható, rengeteg napsütéssel. Mi is esik ilyenkor a legjobban? Egy nagy adag fagyi, savanyú gyümölcs és a legjobb még mind e mellé, a ropogós morzsa. A legeslegjobb, ha a pite forró és a fagyi hideg!
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, akár eper-rebarbara kombinációval is, de nálunk már érik a cseresznye, sőt egy pár üveggel már a kamra polcra is került, úgyhogy, ha találkozunk vele, akkor kiváló választás lehet.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.









​Erdei gyümölcsös crumble gluténmentesen
Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához
75 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
1 teáskanál burgonyakeményítő
1 evőkanál méz
10 dkg mandulaliszt
5 dkg barna rizsliszt
5 dkg gluténmentes zabpehely
10 dkg durvára darált dió
5 dkg kókuszcukor
10 dkg hideg vaj
3 evőkanál tej

a tálaláshoz
vaníliafagylalt

Elkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, lecsepegtetjük. (Ha fagyasztottat használunk, vegyük ki korábban a mélyhűtőből, hogy ne fagyosan kerüljön a formába.) Megszórjuk a keményítővel, összeforgatjuk, majd sütőformában egyenletesen elosztjuk. A tetejére csorgatjuk a mézet.
A kétféle lisztet kimérjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a diót, a kókuszcukrot és a kockára vágott vajat. Kevés tejjel, gyors mozdulatokkal nagyjából összeállítjuk a tésztát. A gyümölcs tetejére morzsoljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. Forrón, vaníliafagylalttal kínáljuk.

Tipp: tálalhatjuk tejszínhabbal vagy natúr görög joghurttal is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése