Mexikói csirke kebab, zöldséges bulgurral
Hozzávalók 4 személy részére
a csirke kebabhoz
80 dkg csirkemell
a páchoz
50 ml olaj
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál fűszerpaprika
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt cayenne bors
1/4 teáskanál őrölt feketebors
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt szegfűbors
a zöldséges bulgurhoz
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 cukkini
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
2 evőkanál aprított bazsalikom
2 evőkanál aprított petrezselyem
13 dkg bulgur
Elkészítés:
A páchoz felsorolt fűszereket kimérjük, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd kikeverjük. A csirkemellfilét felkockázzuk, ráöntjük a kész pácot. Letakarva, hűtőbe helyezzük minimum két óra hosszára. Hurkapálcára felszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőbe 40-45 perc alatt készre sütjük. Amennyiben van lehetőségünk a szabadban grillezni, akkor faszenes grill felett időnként megforgatva készítjük el.
A zöldséges bulgurhoz a paprikákat felkockázzuk a cukkinivel együtt. Olívaolajon megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk és borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A bulgurt dupla mennyiségű vízbe készre főzzük. A kész zöldséghez adjuk a főtt bulgurt, majd aprított friss bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése