Kölessel töltött csirkecomb, bazsalikomos, petrezselymes újburgonyával
Hozzávalók 4 személy részére
4 tanyasi csirkecomb
a töltelékhez
1,5 dl köles
3 dl víz
2 főtt tojás
6 olajos aszalt paradicsom
6-8 levél bazsalikom
1/2 csokor petrezselyem
frissen őrölt bors
só
1-2 teáskanál morzsolt bazsalikom
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
a petrezselymes újburgonyához
80 dkg újburgonya
5 dkg vaj
1 csokor friss petrezselyem
3 bazsalikom szál levelei
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük. Hozzáadjuk az apróra feldarabolt főtt tojást, aszalt paradicsomot, bazsalikomot és a petrezselymet. Összekeverjük, elosztjuk, majd mindegyik csirkecomb bőre alá töltjük. Sütőtálba helyezzük, aláöntjük a bort. A combot sózzuk, borsozzuk és megszórjuk morzsolt bazsalikommal. Egy-egy kocka vajat teszünk a tetejére. Alufóliával letakarjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe 1 óra alatt puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítva további 10-15 percig sütjük 200 fokon.
A burgonyát megpucoljuk, kockára daraboljuk. Magas falú serpenyőbe tesszük a vajjal együtt. Sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a feldarabolt bazsalikomot és petrezselymet, átforgatjuk és egy picit megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése