Most viszont, ha már ekkora kánikula van és a negyediken is lassan megközelíti a hőmérő a 30 fokot, véletlenül se álljunk nagy főzésnek inkább készítsünk egy szuper salátát.
Mexikói csirkesaláta
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál mexikói fűszerkeverék
1 dl olívaolaj
továbbá
3 fej szívsaláta
1 kaliforniai paprika
1 konzerv kukorica
15 dkg reszelt sajt
a dresszinghez
2 teáskanál szezámmagos saláta fűszerkeverék
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
kevés víz
és még
ciabatta
libazsír
Elkészítés:
A mexikói fűszerkeveréket hozzáadjuk az olajhoz, majd az egész csirkemellet bepácoljuk és hűtőbe helyezzük egy éjszakára, de minimum 2 óra hosszára Száraz serpenyőbe alacsony lángon mindkét oldalát megsütjük. Fontos, hogy ne hirtelen, magas hőfokon, mert nem fog átsülni.
Egy nagy tálra feldaraboljuk a salátát, a kaliforniai paprikát, mellé tesszük a lereszelt sajtot és a lecsepegtetett konzerv kukoricát. Helyet hagyunk a csirkemellnek ami, ha elkészült akkor szép vékony szeletekre feldaraboljuk. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, majd tálalásnál meglocsoljuk vele a kiszedett salátát. A ciabattát ujjnyi vastagságra vágjuk, megkenjük libazsírral, mindkét oldalát száraz serpenyőben megpirítjuk. A saláta mellé tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése