Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál méz
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 teáskanál dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor
só, bors
2 dl 10%-os tejszín
1 teáskanál keményítő
a hagymás burgonyáshoz
1 kg burgonya
1 evőkanál libazsír
1 nagy fej lilahagyma
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és apróra daraboljuk. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzátesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Rácsurgatjuk a mézet, belekanalazzuk a kétféle mustárt, sóval és borssal ízesítjük, végül felöntjük fehérborral. Fedő alatt puhára pároljuk. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, majd a kész csirkemellhez adjuk és sűrűsödésig főzzük.
A burgonyát héjába megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok. A lilahagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, libazsíron megdinszteljük. A tört burgonyához adjuk és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése