Ígérem lassan lesz édesség is, de mostanában nem volt nagyon időm süteményt sütni vagy, ha éppen sütöttem is nem került fotózásra.
Parmezános tésztabundában sült sertésszelet, krémes sajtos polentával
Hozzávalók 4 személy részére
8 nagy szelet sertéscomb
só, bors
3 evőkanál fehér tönkölyliszt
a palacsinta tésztához
5 dkg parmezán
15 dkg fehér tönkölyliszt
2 tojás
kb. 2 dl tej
só
1 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál friss bazsalikom
a sütéshez
2 dl olaj
a krémes sajtos polentához
1 bögre kukoricadara
2,5 bögre tej
2,5 bögre víz
1/2 bögre parmezán
1 evőkanál vaj
1 teáskanál rozmaring
frissen őrölt bors
só
továbbá
madársaláta
balzsamecet
Elkészítés:
A hús szeleteket enyhén klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk és lisztben megforgatjuk. A palacsinta tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Az olajat felhevítjük, a hús szeleteket a palacsinta tésztába mártjuk, majd a forró olajba engedjük. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró se az olaj, mert akkor nem sül át, a tészta pedig megég.
A krémes polentához a tejet és a vizet kimérjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a kimért polentát, sóval, borssal és morzsolt rozmaringgal ízesítjük. Amikor már besűrűsödött, beletesszük a parmezánt és a vajat. Tálalásig fedő alatt melegen tartjuk.
Balzsamecettel meglocsolt madársalátával tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése