2016. június 30., csütörtök

Parmezános tésztabundában sült sertésszelet, krémes sajtos polentával

Szeretem a sajtokat és ha lehet, akkor turbózok mindent és nem készülhet nálunk csak egy sima rántott szelet. Sajtos palacsinta tésztát készítettem, amit akár kisüthetünk reggelire is, csak arra kell figyelni, hogy több folyadék kell hozzá. A polentát az utóbbi időben nagyon megszerettük, ami igazából egy nagyon egyszerű köret, de beízesítve, krémesre elkészítve tökéletes kiegészítő köret.
Ígérem lassan lesz édesség is, de mostanában nem volt nagyon időm süteményt sütni vagy, ha éppen sütöttem is nem került fotózásra.









Parmezános tésztabundában sült sertésszelet, krémes sajtos polentával
Hozzávalók 4 személy részére
8 nagy szelet sertéscomb
só, bors
3 evőkanál fehér tönkölyliszt

a palacsinta tésztához
5 dkg parmezán
15 dkg fehér tönkölyliszt
2 tojás
kb. 2 dl tej

1 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál friss bazsalikom

a sütéshez
2 dl olaj

a krémes sajtos polentához
1 bögre kukoricadara
2,5 bögre tej
2,5 bögre víz
1/2 bögre parmezán
1 evőkanál vaj
1 teáskanál rozmaring
frissen őrölt bors


továbbá
madársaláta
balzsamecet

Elkészítés:
A hús szeleteket enyhén klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk és lisztben megforgatjuk. A palacsinta tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Az olajat felhevítjük, a hús szeleteket a palacsinta tésztába mártjuk, majd a forró olajba engedjük. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró se az olaj, mert akkor nem sül át, a tészta pedig megég.
A krémes polentához a tejet és a vizet kimérjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a kimért polentát, sóval, borssal és morzsolt rozmaringgal ízesítjük. Amikor már besűrűsödött, beletesszük a parmezánt és a vajat. Tálalásig fedő alatt melegen tartjuk.
Balzsamecettel meglocsolt madársalátával tálalhatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése