A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában, a bögrés receptek rovatban.
Bögrés meggyes-tejfölös sütemény
Hozzávalók 38 x 32 cm-es tepsihez, 2,5 dl-es bögrével mérve
2 bögre liszt
1/2 bögre cukor
2 teáskanál sütőpor
4 tojás
1 bögre puha vaj
4 evőkanál tej
a tejfölös réteghez:
2 bögre tejföl
4 tojás
1/2 bögre cukor
továbbá:
3 bögre magozott meggy
Elkészítés:
A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ezután – felváltva – belekeverjük a sütőporral összeforgatott lisztet és a tejet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. A meggyel sűrűn megszórjuk.
A tetejére kerülő réteghez a tojást a cukorral felverjük, majd a tejfölt beledolgozzuk, és a meggyre öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük a süteményt. Hűlni hagyjuk, majd kockára szelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése