2016. július 14., csütörtök

Bögrés meggyes-tejfölös sütemény

Szerintem már nem sokáig lehet meggyet kapni, de akad otthon a mélyhűtőbe is, ha már nem találkoznánk a zöldségesnél vele. Szeretjük a meggyes sütiket, mert a savanya és az édes szuper párosítás. A bögrés sütik egyrészt azért egyszerűek, mert kevés edényre van szükség, másrészt gyorsan elkészíthető. Most, hogy picit lehűlt a levegő, sőt hétvégére további lehűlést ígérnek, nyugodtan bekapcsolhatjuk a sütőt és neki állhatunk ennek a finom meggyes sütikének.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában, a bögrés receptek rovatban.











Bögrés meggyes-tejfölös sütemény
Hozzávalók 38 x 32 cm-es tepsihez, 2,5 dl-es bögrével mérve
2 bögre liszt
1/2 bögre cukor
2 teáskanál sütőpor
4 tojás
1 bögre puha vaj
4 evőkanál tej

a tejfölös réteghez:
2 bögre tejföl
4 tojás
1/2 bögre cukor

továbbá:
3 bögre magozott meggy

Elkészítés:
A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ezután – felváltva – belekeverjük a sütőporral összeforgatott lisztet és a tejet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. A meggyel sűrűn megszórjuk.

A tetejére kerülő réteghez a tojást a cukorral felverjük, majd a tejfölt beledolgozzuk, és a meggyre öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük a süteményt. Hűlni hagyjuk, majd kockára szelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése